Bakgrund kampanj ÄLSKA Ljungskile

Sedan flera år tillbaka har vi vårt älskade Ljungskile Sportklubb i fotbollens finrum. Kommunens invånare har därmed möjligheten att se toppfotboll i vårt lilla samhälle. Det är fantastiskt starkt av föreningen att år efter år befinna sig bland de 20-30 bästa lagen i landet!

Det känner vi en enorm stolthet över!

Än mer stolta blir vi över den anda som gjort detta möjligt! Att bedriva elitfotboll i landet är dyrt. Det vet alla föreningar som i sin vardag arbetar med att få ekonomin att gå ihop. Naturligtvis gäller det även för Ljungskile Sportklubb. Klubbens ekonomi är hårt ansträngd. Det är många som under åren lagt ner otaliga timmar av oavlönat arbete för att möjliggöra fortsättningen på framgångssagan.

Nu behöver vi allas hjälp…

Kanske har vi en av de vackrast belägna arenorna i landet. Rentav den vackraste? Markbygg Arena ligger vackert inbäddad i lantlig grönska och här är det mer än ett klassiskt storlag som fått åka Skarsjövägen hemåt utan poäng. Vi vill att fler lag skall få uppleva detta…

LSK äger sin egen anläggning och i pressen händer det att föreningen nämns som en av Superettans rikaste föreningar men sanningen är inte så vacker. Att driva sin egen anläggning är dyrt. Kraven från Svenska Fotbollförbundet ökar och föreningen tvingas lägga mycket pengar för att uppfylla förbundets krav och därmed behålla sin elitlicens.

Vi, som är initiativtagare till denna kampanj, är företagare i bygden och vi vill göra vårt yttersta för att vi även i fortsättningen skall ha Ljungskile Sportklubb i Svensk Elitfotboll! Det är viktigt för fotbollen i Bohuslän, det är viktigt för fotbollen i kommunen och i vårt samhälle. Fotbollen är ofta viktigare än de tre poäng som står på spel vid matcher. Fotbollen bygger broar som ibland leder till den vackraste av öar och därför vill vi fortsätta bygga…

Vi kan aldrig göra detta ensamma därför ber vi alla er om hjälp! Alla ni som känner en stolthet över en förening vars insatser beundras stort utanför våra egna kommungränser och som satt vårt lilla samhälle på kartan! Dags att visa Ljungskile andan, dags att ÄLSKA Ljungskile!

Starten på årets säsong var ordentligt jobbig. Med ett konkurshot hängande över föreningen och med endast tre-fyra spelare kontrakterade vid säsongsstart var det många som förutsåg en krasch men så fungerar inte Ljungskile Sportklubb! Vi reser oss alltid men nu är det dags att lägga en grund för att slippa komma i liknande situation framöver.

Inför säsongen 2013 har laget redan 15 spelare kontrakterade och med er hjälp hoppas vi bygga en större trygghet och frigöra handlingsutrymme för att föreningen skall kunna erbjuda oss älskare av fotboll och Ljungskile ytterligare en säsong i fotbollens finrum!

Stort tack för ert engagemang och välkommen till vårt älskade Ljungskile!